DAN OLJČNEGA OLJA VIPAVSKE DOLINE NA AJDOVSKI TRŽNICI

V sklopu projekta sodelovanja LAS “Prehod na sonaravno oskrbo s hrano” smo pripravili poseben dogodek, ki bo združil ljubitelje okusne in kakovostne hrane ter podpornike trajnostnega kmetovanja.

Vabimo vas, da se nam pridružite v soboto, 27. januarja, med 7. in 12. uro na Ajdovski tržnici, ki bo gostila dan oljčnega olja iz Vipavske doline. Na tem posebnem dogodku bodo svoje odlične izdelke predstavili lokalni oljarji, ki s svojim znanjem in strastjo ustvarjajo vrhunska oljčna olja, značilna za našo regijo.

Dogodek bo priložnost, da spoznate različne vrste oljčnih olj, ki jih ponuja Vipavska dolina, in občutite njihove raznolike arome. Oljčna olja, pridelana v tem delu Slovenije, se ponašajo z izjemno kakovostjo, saj so iztisnjena iz vrhunskih oljk, dozorelih na sončnih pobočjih Vipavske doline.

Poleg tega boste lahko uživali v degustaciji ekološko pridelanega oljčnega olja, ki izhaja iz trajnostnih praks kmetovanja. Projekt sodelovanja LAS “Prehod na sonaravno oskrbo s hrano” se zavzema za spodbujanje in promocijo ekološkega kmetovanja v Vipavski dolini, s čimer prispeva k ohranjanju naravne raznolikosti, varovanju okolja in zagotavljanju visoke kakovosti pridelkov.

Predstavljene vrste oljčnih olj boste lahko tudi kupili. S tem boste podprli lokalne oljarje in prispevali k spodbujanju trajnostnega kmetovanja v naši regiji.

Vabljeni, da se nam pridružite na Ajdovski tržnici in skupaj z nami odkrivate čarobnost oljčnega olja iz Vipavske doline. Bodite del tega edinstvenega doživetja, prepletenega s tradicijo, kakovostjo lokalnih pridelkov in zavestnim bivanjem.

Veselimo se srečanja z vami!

URNIK TRŽNICE

četrtek    7.00 – 12.00

sobota     7.00 – 12.00

Lokarjev drevored 10, 5270 Ajdovščina

trznica@ajdovscina.si, 05 365 91 06

trznicanaborjacu.si/ajdovska-trznica/

Aktivnost se izvaja v okviru operacije sodelovanja LAS Prehod na sonaravno oskrbo s hrano, ki je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije preko Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014 – 2020 / ukrep LEADER / podukrep 19.3.