Zaključek aktivnosti projekta sodelovanja “Pot miru – dediščina prve svetovne vojne”

V četrtek, 26.8.2021 smo v okviru projekta sodelovanja “Pot miru – dediščina prve svetovne vojne” učiteljicam zgodovine na našem območju predstavili predstavitev posnetka zaledja soške fronte, ki ga bodo v prihajajočem novem šolskem letu predale devetošolcem. Aktivnost je namenjena ozaveščanju osnovnošolcem, natančneje devetošolcem, ki obravnavajo tematiko prve svetovne vojne ter predstaviti pomembnosti zaledja soške fronte, ki je potekala v Vipavski dolini. Za devetošolce je bil pripravljen in razdeljen tudi promocijski material in sicer blokci s samolepilnimi listki ter svečniki v naravni leseni barvi. Učiteljice zgodovine, ki poučujejo na našem območju pa so prejele promocijski USB s posnetkom predstavite zaledja soške fronte, ki ga je pripravila zgodovinarka Petra Trošt.
Tako se še z zadnjo aktivnostjo počasi zaključuje projekt sodelovanja, v katerega je bilo vključenih pet slovenskih LAS; LAS Dolina Soče, LAS S CILjem, LAS V objemu sonca, LAS gorenjska košarica ter LAS Vipavska dolina.
V septembru je planirana še predstavitev knjige, v so izdaji z Lavričevo knjižnico Ajdovščina z naslovom: “BOG DAL KONEC TE GERDE VOJNE!” s podnaslovom »Obdobje prve svetovne vojne v Zgornji Vipavski dolini«. 
Projekt sodelovanja sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj.