Vabilo na program izobraževanja za razvoj in krepitev dejavnosti na kmetiji

Ste mladi prevzemnik? Razmišljate o tem, da bi razvili lastno blagovno znamko, razširili ali razvili turistično dejavnost na kmetiji? Ne veste, kako bi se tega lotili? Potrebujete nasvet?

Na Ljudski univerzi Ajdovščina so razvili nov program, ki ga bojo začeli izvajati v januarju 2019.

Program izobraževanja za krepitev in razvoj dejavnosti na kmetiji je namenjen:

  • kmetovalcem – nosilcem in potencialnim nosilcem kmetijske dejavnosti, ki želijo ohraniti dejavnost na podeželju;
  • posameznikom, ki želijo ustvariti lastno blagovno znamko, potrebujejo pomoč, informacije ter nasvete za uspešen nastop na trgu;
  • vsem, ki jih predlagane teme zanimajo.

Program obsega 64 ur, razdeljen je na 4 module. Namen vsebinskih sklopov je pridobivanje veščin za razvoj majhnih kmetij, ki so pomembne z vidika ohranjanja poseljenosti na podeželju, delovnih mest ter s tem uravnoteženega družbeno-ekonomskega razvoja podeželja. Udeleženci se v program lahko vključite po modulih oziroma lahko sodelujete na posameznih tematskih delavnicah skladno z lastnimi interesi, potrebami in željami.

Izobraževanje bo namenjeno spoznavanju značilnosti lokalnega okolja in kulturne dediščine, trendov v kmetijskem gospodarstvu, inovativnosti in skrbi za okolje, osnovam poslovanja in podjetništva, trženju in promociji. Izkušeni predavatelji bodo spregovorili o tem, kako skozi primere dobrih praks iz tujine in Slovenije, razumeti pomen lokalne dediščine, lokalnih produktov, lokalnih jedi, arhitekturne in krajinske ureditve, z namenom privabljanja turistov. Posvetili se bojo temam označevanja izdelkov, HACCP načrtov, predelave rastlinskih živil, razvijanja novih produktov, nastopanja na trgu, trženja preko socialnih medijev in še mnogo več.

Program je za udeležence BREZPLAČEN, saj bo oblikovan in pilotno izveden s pomočjo sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (ukrep LEADER) preko Lokalne akcijske skupine Vipavska dolina.

Več o programu si lahko preberete na https://lu-ajdovscina.si/projekti/2018111612593713/program_izobrazevanja_za_razvoj_in_krepitev_dejavnosti_na_kmetiji/

Obvezne so predhodne prijave preko spletne prijavnice na www.lu-ajdovscina.si ali na telefonsko številko 05 366 47 52 (Anja Jamšek Furlan) ali na elektronski naslov anja.jamsek.furlan@lu-ajdovscina.si.