Ogled dobrih praks na območju LAS Goričko

Včeraj smo se partnerji projekta sodelovanja LAS Eko Okusi Slovenije zbrali na Goričkem – pri LAS Goričko na ogledu dobre prakse. Predstavitev svojega dela, vizije in dolgoletnih dobrih praks so za nas najprej pripravili na Socialni kmetiji Korenika, ki je znana po svoji pestri ponudbi ekoloških izdelkov in vključevanju posameznikov s posebnimi potrebami v delovne procese. Sprehodili smo se skozi zeliščni vrt, ki trenutno jesensko počiva, ogledali smo si tudi okolico delovanja in način dela sama socialne kmetije.
Nato smo se odpravili še v Šunkarno Kodila, to je družinsko podjetje z bogato tradicijo, ki se ponaša z vrhunskimi mesnimi izdelki, nas je prijazno sprejelo in popeljalo skozi procese zorenja in priprave svetovno priznanih prekmurskih šunk in pršutov iz najboljših domačih sestavin. Prekmurska šunka je zaščiten izdelek z geografskim poreklom.
Aktivnost se izvaja v okviru operacije sodelovanja lokalnih akcijskih skupin EKO OKUSI SLOVENIJE, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.