Prehrana govedi in njen vpliv na kakovost mleka ter mesa

Partner ICRA d.o.o. v projektu sodelovanja Prehod na sonaravno oskrbo s hrano vabi na delavnico “Prehrana govedi in njen vpliv na kakovost mleka ter mesa”.

Vsebine so namenjene vsem, ki se ukvarjate z rejo govedi in pridelavo lokalnega mesa ter mleka. Izvedeli boste več o pomenu kvalitete osnovne krme, kakšna mora biti prehrana različnih kategorij govedi, kako izračunati primeren krmni obrok,… Predavanje bo izrazito praktično naravnano.

Predavatelj: dr. Andrej Lavrenčič, izredni profesor na Biotehniški fakulteti

Predavanje: Teoretično in praktično ocenjevanje kakovosti in hranilne vrednosti mrve in travne silaže ter pomen kakovosti in hranilne vrednosti doma pridelane voluminozne krme na prirejo mleka in mesa. Načini ocenjevanja krme in napotki za pripravo kakovostne in kategorijam živalim ustrezne travne silaže in mrve.

Datum: 12.11.2022 ob 8:30

Trajanje: predavanje traja 1,5 pedagoške ure

Lokacija: ICRA, Mestni trg 2, 5280 Idrija

Udeležba je BREZPLAČNA.

Prijave: obvezna je prijava po e-pošti prijava@icra.si ali na tel. št 05 37 20 180. Na teh kontaktih dobite tudi več informacij.

Lepo vabljeni.

VABILO

Aktivnost je del projekta PREHOD NA SONARAVNO OSKRBO S HRANO, ki se sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014 – 2020.