Vabilo na konferenco o novih tehnologijah v kmetijstvu, Ajdovščina, 27.10.2022

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina v vlogi vodilnega partnerja LAS Vipavska dolina in Kmetijski inštitut Slovenije vas vabita na Konferenco o novih tehnologijah v kmetijstvu, ki bo potekala v četrtek, 27. oktobra 2022 med 9. in 13. uro v dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini (Trg 1. slovenske vlade 1, 5270 Ajdovščina).

Prvi del je namenjen strokovnim predstavitvam s področja novih tehnologij in preciznega kmetijstva. Poleg slovenskih strokovnjakov bomo slišali tudi primere iz sosednje Italije.

V drugem delu bodo sogovorniki na okrogli mizi spregovorili o stanju in pomenu uvajanja sodobnih tehnologij v kmetijstvu v Sloveniji, o sistemskih rešitvah in vlogi posameznih podpornih institucij pri razvoju in uvajanju novih tehnologij.

Zaključni del bo potekal na Slapu pri Vipavi. Na kmetijskem gospodarstvu Urbana Petriča (Slap 53a) si bodo udeleženci v vinogradu ogledali avtomatiziran proces nanašanja FFS in delovanje avtonomnega robota SLOPEHELPER. Število udeležencev na ogledu je omejeno. V prijavi je potrebno udeležbo na terenu posebej označiti.

Podrobnosti programa si lahko preberete TUKAJ.

Konferenca je namenjena, strokovni javnosti, kmetom, svetovalcem, razvojnikom in vsem ostalim, ki vas zanima področje sodobnih tehnologij v kmetijstvu.

Dogodek je za udeležence brezplačen, sofinancira ga Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v okviru Programa Mreže za razvoj podeželja.

Udeležbo na konferenci je potrebno vnaprej prijaviti najkasneje do torka, 25. oktobra 2022 na tej povezavi.

Veselimo se srečanja z vami.