OHRANJANJE DEDIŠČINE POKLICEV IN OBRTI

Območje LAS Vipavska dolina se ponaša z bogato dediščino tradicionalnih poklicev in obrti. Številna znanja in veščine, ki so bila nekdaj širše poznana in uporabljena, danes v precejšnji meri tonejo v pozabo. Nekdaj cenjene mojstre in rokodelce je pospešen tehnološki in družbeni razvoj potisnil v ozadje.

Za ohranjanje nesnovne kulturne dediščine je ključnega pomena njen prenos na lokalno prebivalstvo, ki prepozna svoje poslanstvo. Postavljeni smo pred izziv kako pritegniti različne ciljne skupine, jim ta znanja in veščine približati ter omogočiti kreativni razvoj novih tržno in podjetniško zanimivih produktov.

Na delavnici, ki bo potekala 24., 25. in 26. oktobra 2022 na Območni obrtno-podjetniški zbornici, bomo snovali proces prenosa znanj in veščin, načrtovali možnosti dolgoročnega izvajanja ter ustvarjanja mreže lokalnih mentorjev in uporabnikov programa.

Prijave na delavnico potekajo do srede, 19. 10. Število mest je omejeno.

Vabilo na delavnico

Aktivnost se izvaja v okviru operacije LAS Medgeneracijski prenos znanja, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

VABILO