RAZSTAVA SANJSKIH STROJEV

Včeraj smo skupaj s sodelujočimi učenci, učitelji, mentorji v prostorih Območno obrtno podjetniške zbornice Ajdovščina odprli razstavo vseh risb sanjskih strojev, ki so jih učenci OŠ Dobravlje – PŠ Vrtovin, OŠ Otlica, OŠ Draga Bajca Vipava- PŠ Goče in OŠ Col narisali v okviru pobude MyMachine, ki je bila ena izmed aktivnosti operacije LAS Vipavska dolina »Spodbujanje ustvarjalnega in inovativnega razmišljanja med mladimi – MLIN«.  Aktivnost je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja / ukrep LEADER.
Pozdravnemu nagovoru direktorice Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina je sledila predstavitev dr. Mateja Kovačiča, koordinatorja pobude MyMachine Slovenija z Instituta »Jožef Stefan«.
V nadaljevanju pa so učenci posamezne osnovne šole, skupaj z učitelji in mentorji ter izdelovalci prototipov predstavili razvoj sanjskih strojev – od same priprave učencev na risanje njihovega sanjskega stroja, do izbora stroja, ki je bil izvedljiv za izdelavo ter izzivov s katerimi so se srečevali dijaki in študentje Zavoda BETA – mentorskega programa Garaža in MIC Šolski center Nova Gorica pri sami izdelavi prototipov.
Na koncu pa sta za pravo popestritev dogajanja poskrbela dr. Melita Tramšek in dr. Matej Kovačič z Instituta »Jožef Stefan«, ki sta izvedla delavnico čisto pravih kemijskih poskusov za otroke z naslovom “Ko kemija sreča elektroniko“.
Razstava risb sanjskih strojev ter vseh štirih prototipov bo odprta še kak mesec in zato velja vabilo za vse, ki bi si jo radi ogledali.
Za pokušino pa fotogalerija včerajšnjega zanimivega dogajanja.