Odprtje razstave vseh risb sanjskih strojev in izdelanih prototipov

V Regijski razvojni agenciji ROD Ajdovščina v okviru različnih projektov spodbujamo razvoj kompetenc podjetnosti in kreativnosti od malih nog naprej. V letošnjem letu so svoj sanjski stroj v okviru pobude My Machine snovali učenci osnovnih šol na območju LAS Vipavska dolina.

V okviru pobude so sodelovali učenci prvega in drugega razreda OŠ Col, učenci od prvega do četrtega razreda PŠ Vrtovin (OŠ Dobravlje), predšolski otroci ter učenci prvega in tretjega razreda OŠ Otlica in učenci prvega in tretjega razreda PŠ Goče (OŠ Draga Bajca Vipava). Skupaj so narisali 79 sanjskih strojev.

V naslednji fazi smo k sodelovanju pritegnili dijake in študente, ki se srečujejo v mentorskem programu Garaža, Zavod BETA Ajdovščina in Medpodjetniški izobraževalni center – Šolski center Nova Gorica. Na vsaki šoli smo nato skupaj z dijaki/študenti in učenci osnovnih šol izbrali sliko sanjskega stroja na podlagi izvirnosti ideje in izvedljivosti. Dijaki/študentje so nato izdelali načrte in oblikovali rešitve ter izdelali prototipe.

V torek, 24.5.2022 ob 17.00 uri vas vabimo na odprtje razstave vseh risb sanjskih strojev in izdelanih prototipov, ki bo v prostorih OOZ Ajdovščina, Vipavska cesta 4, Ajdovščina.

Razstavo bosta otvorila dr. Matej Kovačič, koordinator My Machine Slovenija z Instituta »Jožef Stefan«, Ljubljana in ga. Brigita Habjan Štolfa, direktorica Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina.

V okviru otvoritve razstave bo izvedena delavnica kemijskih poskusov za otroke z naslovom “Ko kemija sreča elektroniko”, delavnico bosta izvedla dr. Melita Tramšek in dr. Matej Kovačič, Institut »Jožef Stefan«.

Vljudno vabljeni na odprtje razstave!

Aktivnost se izvaja s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (ukrep LEADER). V okviru podukrepa 19.2 »Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost« / LEADER je LAS Vipavska dolina prejemnik sredstev za operacijo: »Spodbujanje ustvarjalnega in inovativnega razmišljanja med mladimi«.