Začasna selitev tržnice Ajdovščina

Pričenjajo se dela za ureditev notranje tržnice Ajdovščina, ki se bo z zunanjo tržnico kmalu zlila v prijeten prostor druženja in spoznavanja pridelkov ter prehrambnih in drugih izdelkov ponudnikov s podeželja Vipavske doline. Prenovljena tržnica bo ponudnikom nudila bistveno boljše pogoje za prodajo ne glede na vremenske razmere, kupci pa bodo imeli na razpolago širšo ponudbo kakovostne hrane lokalnega izvora.

Do zaključka gradbeno-obrtniških del in opreme prostora bo lokalne dobrote ponudnikov zato moč dobiti pred Domom krajanov Ajdovščina po ustaljenih urnikih ponudnikov, ki so običajno prisotni na tržnici ob torkih, četrtkih in sobotah v dopoldanskem času. Mlekomat je prestavljen pred Faladur, trgovec ‘Šabani’ pa sadje in zelenjavo v tem času prodaja v bližini starega mlina. Kmečka tržnica, ki poteka vsako drugo soboto v mesecu, ostaja na isti lokaciji kot doslej, na Trgu prve slovenske vlade.

Občina Ajdovščina bo dela izvajala v okviru projekta »Prenova mestne tržnice Ajdovščina«, s katerim je pridobila odobrena sredstva iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja ter Programa razvoja podeželja 2014–2020. Celovita prenova notranjega dela tržnice, vključujoč prenovo stavbnega pohištva in nabavo nove opreme, bo trajala predvidoma tri mesece.

Aktivnost se izvaja v okviru operacije Prenova mestne tržnice Ajdovščina (delovni sklop 5), ki jo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020 / ukrep LEADER / podukrep 19.2.