Vabilo na predavanja odobrenih projektov 5. javnega poziva (ESRR)

1. KULINARIČNA DELAVNICA

V okviru projekta Kulinarične specialitete iz mesa drobnice vabljeni na brezplačno kulinarično delavnico.

Delavnica bo potekala v ponedeljek, 19.aprila 2021, ob 16. uri.

Delavnico bo vodil mag. Jože Zalar, predavatelj na Višji šoli za gostinstvo in turizem Bled.

Na delavnici bodo prikazani praktični postopki za vse, ki bi v svoji domači kuhinji želeli pripraviti slastne jedi iz mesa drobnice (jagnje, kozliček).

Predstavljene bodo vrste mesa drobnice, njegove lastnosti, način shranjevanja, priprave in obdelave mesa. Predstavljene bodo vse posebnosti in lastnosti mesa drobnice ter priprava tega mesa do končne jedi. Naučili se boste pripraviti slastno jed, s katero boste razveselili svojo družino in prijatelje.

Projekt izvajata Ljudska univerza Ajdovščina v sodelovanju z Društvom rejcev drobnice Goriške in Vipavske. Projekt je bil potrjen v okviru 5. javnega poziva LAS Vipavska dolina in  ga sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Prijava: Za več informacij in prijavo pišite na anka.zajc@lu-ajdovscina.si ali pokličite na 05 366 47 52.

2. PREDAVANJA SAMOOSKRBA Z BALKONSKIM VRTIČKARSTVOM

Prvo predavanje bo v četrtek, 15. aprila 2021, ob 17.30. Tema predavanja bo zasnova, načrtovanje balkonskega vrtička (izbira prostora, posode, substrata, izbira vrtnin, setev, saditev). Predavala bo Damjana Benec.

Naslednja predavanja:

22.april 2021 – Posebnosti gojenja posameznih vrtnin
29. april 2021 – Škodljivci in bolezni
6. maj 2021 – Trajnice v balkonskem vrtičku

Program je brezplačen in bo potekal preko aplikacije MS Teams, ki se je v zadnjem času izkazal kot zelo učinkovit, saj vsi udeleženci ‘iz prve vrste’ spremljajo vse, kar predavatelj pove in pokaže.

Prijavite se na anka.zajc@lu-ajdovscina.si ali pokličite na 05 36 64 752.

Projekt Spodbujanje samooskrbe z balkonskim vrtičkarstvom je bil odobren v okviru 5. javnega poziva LAS Vipavska dolina. Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več informacij najdete tukaj: https://www.lu-ajdovscina.si/slo/