Ogled dobrih praks na območju LAS med Snežnikom in Nanosom v okviru projekta DUO – dediščina in sodobnost

V sredo, 27. 11. 2019 smo si v Postojni na območju LAS med Snežnikom in Nanosom ogledali primere dobrih praks. Župan Občine Postojna Igor Marentič nas je uvodno pozdravil in nagovoril za prihodnje sodelovanje. Predstavili so nam delovanje Turistično informacijskega centra Galerija in društva Lokalc, ki je center lokalnih umetnosti in se nahaja v središču mesta. Svojim obiskovalcem nudijo raznoliko in bogato ponudbo turističnih publikacij o Postojni, regiji in Sloveniji ter tudi prodajne lokalne izdelke, ki so povečini unikatna ročna dela lokalnih ustvarjalcev.

Pogledali smo si tudi prav posebno prodajno razstavo rokodelskih izdelkov z navdihom lokalnih zgodb, ki je nastala v okviru projekta sodelovanja LAS, Zgodbe rok in krajev in v ospredje postavlja rokodelstvo.

V okviru projekta Domače in umetnostne obrti smo si ogledali na Titovem trgu zunanjo razstavo “V Postojni ima britje dolgo brado”, o delovanju znamenitega mestnega brivsko – frizerskega salona Ozbič, ki bo po prenovi zgradbe postavljena v notranjost prostorov.

Sprehodili smo se do Notranjskega muzeja Postojna in si ogledali stalno razstavo Muzej Kras, ki hrani bogato naravno in kulturno dediščino kraškega sveta.

Pogostitev je bila prav posebna s predstavitvijo domačina Tiborja z znamko “REPeat“, ki svojo hrano ponudi na “skatering” načinu.

Operacija sodelovanja LAS »Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost« je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja preko Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014 – 2020 / ukrep LEADER/podukrep 19.3.