Srečanje partnerjev projekta DUO na Incastri

soboto, 28. septembra smo se srečali vsi sodelujoči LAS in partnerji na dogodku InCastra – dan ajdovske industrije in podjetništva, kjer smo predstavljali operacijo sodelovanja LAS »Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost«.

Obiskovalci so se lahko seznanili z mlinarstvom in pekarstvom, ki imata na našem področju močno tradicijo, predstavljeno je bilo tudi čevljarstvo, čipkarstvo in rudarstvo ter brivsko-frizerska obrt.

Na naši stojnici so obiskovalci lahko degustirali odlično lokalno pekovsko pecivo in idrijske kulinarične dobrote. Tekom dneva so potekale zabavne delavnice za otroke. Potekale so delavnice izdelovanja domače pašte in ptičkov, kjer so se mali prstki lahko preizkusili v krašenju tega pekovskega peciva. Za male raziskovalce je bila zanimiva tudi delavnica z živim srebrom, medtem ko so se odrasli lahko poizkusili v nagradnem kvizu o samem projektu in se potegovali za okusne pekovske nagrade. Preizkusili so se lahko v klekljanju čipk, si ogledali čevljarja pri delu in sodelovali v nagradnih igrah za obisk Rudnika v Idriji. 

Operacija sodelovanja LAS »Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost« je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja preko Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014 – 2020 / ukrep LEADER/podukrep 19.3