Srečanje partnerjev projekta DUO na Incastri

Letos se bo v soboto, 28. septembra na dogodku InCastra predstavila tudi operacija sodelovanja LAS »Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost«.
Spoznali se boste lahko z mlinarstvom in pekarstvom, ki imata na našem področju močno tradicijo, predstavljeno pa bo tudi čevljarstvo, čipkarstvo in rudarstvo ter brivsko-frizerska obrt.

Obiščite nas na naši stojnici (št. 29)kjer boste lahko degustirali odlično lokalno pekovsko pecivo in idrijske kulinarične dobrote. Tekom dneva bodo potekale zabavne delavnice za otroke. Med 9.00 in 11.00 ter 14.30 in 16.00 bodo potekale delavnice izdelovanja domače pašte in ptičkov, kjer se bodo mali prstki lahko preizkusili v krašenju tega pekovskega peciva. Za male raziskovalce bo zanimiva tudi delavnica z živim srebrom, medtem ko se bodo odrasli lahko poizkusili v kvizu in se potegovali za lepe (in okusne!) nagrade. Preizkusili se boste lahko v klekljanju čipk, si ogledali čevljarja pri delu in sodelovali v nagradnih igrah z lepimi (in okusnimi) nagradami. 

Operacija sodelovanja LAS »Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost« je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja preko Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014 – 2020 / ukrep LEADER/podukrep 19.3