Domače in umetnostne obrti: dediščina in sodobnost na lokalnem radiu

Na lokalnem Radiu Robin je bil objavljen prispevek na temo odobrenega projekta sodelovanja Domače in umetnostne obrti: dediščina in sodobnost.  Z LAS Vipavska dolina v projektu sodeluje še Občina Ajdovščina, ki bo v projektu izpostavila tradicijo pekarstva in mlinarstva.

“V Ajdovščini bodo prikazali pekarsko in mlinarsko tradicijo. Občina je skupaj z Razvojno agencijo ROD preko Lokalne akcijske skupine LAS Vipavske doline, pridobila dobrih 100.000 evrov za izdelavo raziskave o mlinarstvu in pekarstvu, kar bo osnova za pripravo vsebine revitalizacije stare pekarne v obnovljeni Rustjevi hiši v središču mesta. V projekt so bili vključeni še trije LAS-i, kot je povedal Janez Furlan, vodja oddelka za gospodarstvo in razvojne zadeve.

V okviru projekta so tako mišljene vsebine, kupili bodo multimedijske vsebine.

Z vsebinami bodo začeli aprila. Obnova Rustjeve hiše, ki ni zajeta v ta projekt, pa naj bi se začela prihodnje leto,ocenjena je na okvirno 1 milijon evrov, in tudi tu bodo skušali denar za obnovo pridobiti na razpisu LAS. Vsebine bodo umestili v priličje Rustjeve hiše, preostali del pa bo namenjen Pilonovi galeriji, ki že nekaj časa išče prostore za širitev.”

VIR in dostop do posnetka: Radio Robin