VABILO NA SREČANJE ZA KREPITEV OSKRBE Z ZDRAVO DOMAČO HRANO

V četrtek, 5. januarja ob 13. uri vas Občina Ajdovščina vabi na srečanje, namenjeno snovanju poslovnega modela oskrbe lokalnega prebivalstva, javnih zavodov in turističnih ponudnikov s kakovostnimi pridelki in prehrambnimi izdelki Vipavske doline.

Na srečanju bo Občina Ajdovščina predstavila pobudo povezanega trženja in prodaje lokalne hrane kot nadgradnjo Ajdovske tržnice in Tržnice na borjaču. Povod za pobudo izhaja iz zavedanja, da mali lokalni ponudniki prehrambnih izdelkov vlagajo znatna sredstva in napore v lastno trženje in prodajo, pri čemer so na trgu postavljeni ob bok ponudbi močnih trgovskih verig.

Vabimo vas, da se nam pridružite, saj lahko le skupaj krepimo samooskrbo in konkurenčnost lokalnih kmetovalcev in malih proizvajalcev prehrambnih izdelkov ter kupcem olajšamo dostopnost do zdrave domače hrane.

Srečanje bo potekalo v organizaciji Občine Ajdovščina v sejni sobi Območne obrtno-podjetniške zbornice Ajdovščina, Vipavska cesta 4, 5270 Ajdovščina.

Vašo prisotnost potrdite na elektronski naslov: erika.zuodar@ajdovscina.si ali 05 365 91 07.

VABILO

Aktivnost se izvaja v okviru operacije sodelovanja LAS PREHOD NA SONARAVNO OSKRBO S HRANO, ki jo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020/ ukrep LEADER/ podukrep 19.3.