Vabimo vas na delavnico z naslovom: Socialno podjetništvo v Sloveniji in v ZDA, ki bo v ponedeljek 18.7.2016 ob 18h v prostorih Ustvarjalnika, Zemljemerska ulica 12 v Ljubljani. Z delavnico želimo spodbuditi razpravo in prenos znanj, potrebnih za razvoj inovativnih in uspešnih socialnih podjetij v Sloveniji.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije je v sklopu izvajanja vladnega strateškega projekta Spodbujanje razvoja socialnega podjetništva, zadružništva in ekonomske demokracije v začetku junija 2016 razpisalo 1,96 mio EUR nepovratnih sredstev za zagon socialnih podjetij in mladinskih zadrug. Z do 20.000 EUR nepovratnih sredstev bo podprtih okoli 100 start-up socialnih podjetij in mladinskih zadrug.

Mesto Boulder v državi Colorado je med najuspešnejšimi mesti v Združenih državah Amerike na področju spodbujanja start-up podjetij, socialnih inovacij in socialnega podjetništva. Z delavnico želimo spodbuditi povezovanje, sodelovanje in izmenjavo znanj med ZDA in Slovenijo.

Na delavnici bodo sodelovali:

George Deriso, profesor podjetništva na univerzah Watson in Colorado, mentor in trener start-up podjetij z bogatimi izkušnjami iz podjetništva, saj je v zanimivi poslovni karieri 10 let vodil podjetje Apple Avstralija, 6 let delal v podjetju AT&T, kjer se je naučil, kako se v podjetju ne posluje in ustanovil in vodil 9 start up podjetji.

Tadej Slapnik, državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije pristojen za socialno podjetništvo in član ekspertne skupine za socialno podjetništvo GECES Evropske komisije

Nena Dokuzov, vodja sektorja za socialno podjetništvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije in nadomestna članica ekspertne skupine za socialno podjetništvo GECES Evropske komisije.

Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika, mentor in trener novih start-up podjetij.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Zaradi omejenega števila udeležencev vas prosimo, da udeležbo na njej potrdite na elektronski naslov: E: tatjana.debevec@gov.si najkasneje do petka, 15.7.2015 do 10h.

Celotna novica na Facebook-u.